Oldalak

2017. február 4., szombat

A nyár királyai

Forrás: IMDb
Egy tizenévesekről szóló film, amiben nincsenek természetfeletti lények, és amitől nem kapok agylobot még a végére sem. Ilyen is van, most képzeld. Nem túl gyakran, de előfordul, és ez itten a kevesek közé tartozik.

Szóval végy három középiskolás srácot. Egyeske félárva, akit az apja gyakorlatilag folyamatosan cseszeget valamiért, és aki belehabarodott egy kedves szöszibe. Ketteske a Suli Álompasija kategória, magas, kigyúrt, értelmes, csak neki is az idegeire mennek a szülei - az ő cseszegetésük mondjuk legalább az az alapvetően jóindulatú fajta. Hármaskáról lényegében csak annyit tudunk, hogy kicsit sötét, de legalább igaz barát :)
Nos, ők hárman úgy döntenek, hogy megszabadulnak rabláncaiktól, és kiköltöznek az erdőbe, új - felnőtt - életet kezdeni.

Na hát én ezt a filmet tökre élveztem. A fiúk problémája átérezhető, és ha harmincasként már nem is tartom jó megoldásnak ezt a vissza-a-vadonba típusú lépést, az ahhoz kellő bátorságot elismerem, a valahol még bennem bujdosó tini pedig lelkes kurjongatással és tapssal üdvözli azt.
Egyébiránt ifjú színészeink jó alakítást nyújtanak, a humor is rendben van és a forgatás helyszínéül szolgáló erdő is csodás, nyilván. Nekem abszolúte pozitív élmény volt, ha egy értelmes YA-mozit keresel, ezt melegen ajánlom.

Eredeti cím: The Kings of Summer
Bemutató: 2013
Rendező: Jordan Vogt-Roberts
Szereplők: Nick Robinson, Gabriel Basso, Moises Arias

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése