Oldalak

2017. február 4., szombat

A virág románca

Forrás: IMDb
Azt hiszem ezt a filmet lényegében három okból akartam megnézni, ezek: Alan Rickman, Kate Winslet és kertészet. Az előzetes nem igazán győzött meg, de mikor egy könnyedebb romantise mozira vágytam, végül belevágtam. Nos, annyira nem volt könnyed (nem egy ilyen bolondozós-komolytalan fajta), viszont jól esett fáradt lelkemnek.

Kate egy özvegyet alakít, aki kertépítéssel foglalkozik, és megpályáz egy munkát egy híres szakmabélinél (Matthias Schoenaerts*), aki XIV. Lajosnak tervez királyhoz méltóan pompás parkot Versailles kastélya köré. Aztán kertészkednek egy jót. Bocs, tényleg nem nagyon történik más :) Jó, oké, némi szerelmi cselszövevény azért még becsúszik, nyilván.

Azt ugye mondanom sem kell, hogy A.Rickman és K.Winslet egyaránt hozza a formáját? Mind a ketten ott csücsülnek kedvenc aktoraim polcán, és semmi le nem robbanthatja őket onnét. Nem mondom, hogy soha nem alakítottak ennél nagyobbat, de csalódást sem okoztak. Maga a történet, az egyszerű mint egy faék, és elég lassan csordogál - ha nem bírod az ilyesmit, inkább hagyd a fenébe. Viszont ha kedveled a családi tragédiákkal, elhagyott kedvesekkel tarkított, csini díszletekkel és ruhákkal operáló filmeket, akkor egy hangulatbénítóan szottyos napon főzz le egy bögre teát/kávét/amitszeretsz, nyomd le a lejátszás gombot és két óra hosszára felejtsd el a cudar külvilágot.

Eredeti cím: A Little Chaos
Bemutató: 2014
Rendező: Alan Rickman
Szereplők: Alan Rickman, Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Stanley Tucci

*Ugye nem én vagyok az egyetlen, akinek ha helyesen akarja leírni a nevét, muszáj valahonnét puskáznia?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése