Oldalak

2016. november 27., vasárnap

Legendás állatok és megfigyelésük

Forrás: IMDb
Göthe Salmander NewYorkba érkezik, hogy mesebeli állatokból álló szerény gyűjteményét tovább gyarapítsa egy csak ott fellelhető példánnyal. Az egyik kis cukiság viszont kiszökik a dögös, klasszikus vonalvezetésű bőröndjéből, nem kis galibát okozva. Pechjére igen rosszkor érkezett: a városban amúgy is valami ismeretlen szörny borzolja a kedélyeket és az ingatag házfalakat.
A legnagyobb negatívum, amit fel tudok hozni tegnapi moziélményem kapcsán, az az istentelenül sok reklám, amit felvezetésként adtak. Én már azt hittem, a filmet el se kezdik vetíteni... De szerencsére igen, és bár attól nagyon messze áll, hogy a kedvenceim közé soroljam, megmondom őszintén: baromi jól szórakoztam. A setét-misztikus Harry Potteres hangulathoz remek - bár faék egyszerűségű - humor társul. A legnagyobbat a magnix Kowalski, alias Dan Fogler alakítja, olyannyira, hogy gyakorlatilag ő viszi a hátán a filmet. Egy élmény volt figyelni az arcjátékát, igen nagyon remélem, hogy az összes további részekben is feltünedezik. És jó gyakran. :)
Mi 2D-ben néztük, de a látvány így is nagyon ütős - jó érzés volt visszatérni ebbe a varázsvilágba, pláne egy árnyalatnyit felnőttesebb verzióban, mint ami a Potter-filmek sajátja volt. Aki azokat szereti, ezt se hagyja ki, tessék felemelni a popsit és elmenni a filmszínházba.

Eredeti cím: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Bemutató: 2016.
Rendező: David Yates
Szereplők: Eddie Redmayne, Dan Fogler, Katherine Waterston, Alison Sudol, Colin Farrell, Ezra Miller

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése